Dupa crearea unui cont, la autentificare si prin folosirea website-ului www.hontfar.ro,  dvs ca si Partener-Reseller veti accepta termenii si conditiile aplicate de catre firma Hontfar S.R.L., care sunt enumerate in urmatoarele randuri. Recomandarea noastra este sa le cititi cu atentie conditiile noastre, inainte de a face o comanda!

 

1.        DEFINITII SI TERMENII

 

Hontfar S.R.L. – cu sediul in Odorheiu Secuiesc, Intr. Ghipes, Nr.3, Ap.5 , Jud. Harghita, inregistrat la Registrul Comertului sub nr. J19/494/1993, cod unic de inregistrare RO4075120, avand contul RO67 RNCB 0156 0163 2764 0001 deschis la Banca Comerciala Romana sucursala Odorheiu Secuiesc.

 

Vanzator – Hontfar S.R.L firma cu activitate de comert cu ridicata (en-gros) al produselor de souveniruri, decoratiuni si accesorii de bucatarie.

 Cumparator – persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont pe Site-ul www.hontfar.ro si efectueaza o Comanda.

 Partener – Reseller –  persoana juridica care are, sau obtine acces la Site, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre firma Hontfar S.R.L. (electronic, telefonic, etc.) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Vanzator si Partener-Reseller, care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

 Sistem de distributie – Hontfar S.R.L. detine propria retea de distributie, alcatuita din agenti de vanzari, care pe langa distribuirea produselor, mai au rolul de a informa partenerii in legatura cu produsele existente, sau aparute recent si promotiile firmei. Multumit acestui sistem, firma Hontfar S.R.L. creaza relatii directe cu Partenerii lui, stabilind astfel un mediu ideal pentru dezvoltarea relatiilor comerciale durabile si de incredere.

 Utilizator – orice persoana juridica inregistrata pe Site, care prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

 Utilizare abuziva –  reprezinta faptul utilizarii site-ului www.hontfar.ro intr-un mod neadecvat contrar reglementarilor si legislatiei in vigoare sau orice alte moduri care pot genera daune societatii. Firma Hontfar S.R.L isi asuma dreptul de a monitoriza utilizarea conturilor de pe site-ul www.hontfar.ro.ro, in favoarea dezvoltarii Site-ului si pentru a restrictiona acei utilizatori care utilizeaza Site-ul intr-un mod necorespunzator.

 Cont – sectiunea de pe Site format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Partenerului  transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Partener si istoricul acestuia pe Site (comenzi, favorite etc.).

 Favorite – sectiune din Cont, care permite Partenerului sa isi creeze Liste.

 Lista – pagina web din Favorite in care Partenerul-Resellerul poate sa adauge Bunuri pe care le considera a fi preferate si pe care, ulterior, le poate adauga in cosul de cumparaturi („cosul meu”).

 Site – domeniul www.hontfar.ro si subdomeniile acestuia, Site dedicat exclusiv atat pentru Partenerii existenti cat si pentru potentialii Parteneri-Reselleri viitori.

 Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre firma Hontfar S.R.L. si Partener prin care acesta transmite firmei, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe Site.

In prima etapa primirea si inregistrarea unei Comenzi se face prin e-mail. Comanda efectutata de catre Partener, se considera finalizata in momentul, cand se emite o confirmare electronica, de catre Hontfar S.R.L.

 Bunuri  – orice Produs, fie el souvenir, decoratiune interioara sau accesoriu pentru bucatarie, care urmeaza a fi furnizate de firma Hontfar S.R.L., catre Partener ca urmare a Contractului incheiat. Situatia stocurilor, pretul produselor, culorile din imagine, descrierile/ caracteristicile/ datele tehnice disponibile pentru fiecare produs, nu sunt contractuale. Situatia stocurilor evolueaza rapid si este posibil ca datele de pe site-ul www.hontfar.ro sa nu mai reflecte realitatea. Pentru informatii exacte va rugam sa ne contactati la numarul de tel: 0266-211088 sau prin e-mail: office@hontfar.ro

 Informatii despre produse – Hontfar S.R.L. incearca sa mentina corectitudinea informatiilor/fotografiilor expuse pe site. Cu toate acestea, avand in vedere posibilele erori cu privire la aceste informatii, firma Hontfar S.R.L., mentioneaza ca imaginea produselor au caracter informativ, iar produsul livrat poate diferi de imagine in orice mod, datorita transformarii caracteristicilor, aspectului fara atentionare precedenta din partea producatorului. Totodata unele specificatii ale produselor prezentate pe Site-ul www.hontfar.ro pot fi modificate de catre societate fara instiintare, sau pot contine erori de operare. De asemenea uneori descrierile produselor pot fi incomplete din anumite motive, insa firma Hontfar S.R.L. depune eforturi pentru a prezenta informatiile cele mai pertinente.

 Pretul – Preturile produselor comercializate de catre firma Hontfar S.R.L. sunt cele mentionate pe Site, aceste preturi putand fi vizualizate de catre Partener dupa ce s-a autentificat in contul lui personal. Preturile pot fi modificate, de catre Vanzator in orice moment fara instiintare. Nu se vor modifica preturile acelor produse, care au fost comandate de catre Partener la un anumit pret si care au fost validate de catre Vanzator la pretul respectiv. Atentionam faptul ca, ar putea exista cazuri, cand preturile afisate pe Site sa nu fie cele reale, datorita unor erori ale Site-ului. In acest caz firma Hontfar S.R.L. va informa Partenerul asupra pretului corect, acesta avand posibilitatea de a mentine comanda sau sa renunte la aceasta, informand Societatea in acest sens.

Toate preturile aferente produselor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) fara T.V.A. Pentru a onora o comanda, aceasta trebuie sa fie in valoare de minim 750 RON cu T.V.A. In cazul expedierii comenzilor prin curierat rapid, costul transportului va fi suportat, de catre Partener.

 Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Produse, acestea avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Hontfar S.R.L.

 Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continutul – reprezinta:

  • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic;
  • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor, de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului catre Cumparator, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
  • informatii legate de Produsele si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
  • informatii legate de Produsele si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiat un contract de parteneriat, intr-o anumita perioada;
  • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodica, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Produselor si/sau a promotiilor desfasurate de firma Hontfar S.R.L. intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea firmei cu referire la informatiile continute de acesta.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Produs de Hontfar S.R.L., catre Parteneri, prin utilizarea serviciilor plati agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

 

2.        DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1.       Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2.       Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3.      Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de primire a Comenzii.

 

3.        POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1.      Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui Partener.

Pentru motive justificate Hontfar S.R.L. isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Partenerului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Partenerului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Societatea. In oricare dintre aceste cazuri, Partenerul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.2.      Comunicarea cu firma Hontfar S.R.L. se poate realiza prin interactiunea directa cu agentii firmei sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” pe Site. Firma Hontfar S.R.L. are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3.      Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala.

 

4.        CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

4.1.       Hontfar S.R.L. poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Produse ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

5.        DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1.      Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a firmei Hontfar S.R.L., fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

5.2.      Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

6.        MODALITATI DE COMANDA

6.1.      Pentru ca clientul/Partenerul sa poata efectua o comanda pe Site, este nevoit, prima data, sa fie inregistrat pe site. Partenerul poate crea un cont nou apasand butonul de „Inregistrare”, si completand datele firmei. Dupa efectuarea inregistrarii, acesta va primi un e-mail de confirmare si va fi contactat telefonic de agentul de vanzari din zona respectiva pentru a aduce la cunostinta conditiile de colaboarare. In final Clientul/Partenerul va primi un e-mail de confirmare privind faptul ca cererea a fost acceptata, dupa care Clientul/Partenerul se poate loga pe site-ul  www.hontfar.ro  cu adresa de e-mail si parola aleasa. Dupa logare preturile produselor afisate pe site vor putea fi vizualizate.

6.2.      Suma minima pentru a onora o comanda facuta on-line este de 750 RON cu T.V.A.

6.3.      Dupa efectuarea celor sus mentionate, clientul/partenerul trebuie sa isi aleaga produsele dorite care se afla pe stoc si sa le puna in „Cosul de cumparaturi”, dupa care trebuie sa finalizeze ”Comanda”.

 

7.        CUMPARAREA PRODUSELOR

7.1.      Plasarea unei Comenzi reprezinta oferta Cumparatorului, de a cumpara produsele de pe Site si nu se obliga sa onoreze comanda decat daca produsele comandate se afla in stoc.

7.2.      La plasarea unei comenzi pe Site, Vanzatorul il contacteaza prin orice mijloc disponibil Cumparatorul si dupa asta ii va trimite un e-mail pentru confirmarea sau refuzul comenzii.

7.3.      Ne rezervam dreptul de a refuza o comanda din mai multe motive, prin care:

– produsul comandat nu este pe stoc;

– identificarea unei erori in informatiile despre produs, inclusiv sau o oferta promotionala;

-refuzam sa onoram comenzi pentru acei clienti, care, in momentul comenzii, se afla in baza noastra de date cu restante, ori datorii.

– alte cauze justificate;

7.4.      Vanzatorul il rezerva dreptul de a refuza o comanda in orice moment al procedurii de comanda, in urma unei notificari, adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara.

7.5.      Prin finalizarea comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesulul de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

7.6.      Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii.

7.7.      Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata numai atunci cand exista o confirmare verbala sau electronica (telefonica sau e-mail), din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia.

7.8.      Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

7.9.      Prezentul contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator.

7.10.    Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

 

8.        LIVRAREA PRODUSELOR

8.1.      Vanzatorul se obliga sa expedieze bunurile in sistem de curierat „door-to-door”, prin sistemul propriu de distributie catre Cumparator pe teritoriul Romaniei sau cu ridicarea personala de la punctul de distributie a Vanzatorului.

8.2.      Firma de curierat livreaza coletele continand produsele comandate de catre Partener/Cumparator intre orele 09:00 si 16:00, de aceea este necesar o adresa de livrare si un numar de telefon pentru a putea fi gasit Partenerul in acest interval de timp. In cazurile comenzilor plasate la sfarsit de saptamana, incepand de vineri dupa ora 13:00, respectiv sambata si duminica, onorarea comenzilor nu va putea fi realizat in 24 ore. Comanda Partenerului in cazul in care produsul comandat este pe stoc, acesta va fi pregatit si efectuata in termen util.

8.3.      Firma de curierat isi pastreaza dreptul de a majora costul livrarii pentru acele localitati ce cad in afara ariei sale de livrare, Partenerul fiind informat cu privire la acest aspect la momentul confirmarii comenzii de catre firma Hontfar S.R.L. Totodata, plata transportului comenzii prin curierat rapid este suportat de Partener, iar costul livrarii ar putea varia in functie de greutatea sau dimensiunile coletelor.

8.4.      Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

8.5.      In cazul in care cumparatorul nu este gasit la adresa mentionata, curierul va reveni la adresa de livrare dupa ce reuseste sa contacteze cumparatorul. In cazul, in care livrarea nu s-a putut efectua nici dupa o a doua incercare sau daca destinatarul refuza sa accepte expedierea, comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, cumparatorul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

8.6.      In situatia, in care o comanda este returnata ca urmare a faptului, ca nu a fost ridicata de la curier, indiferent de motiv, ne rezervam dreptul, de a nu onora o noua comanda decat cu plata anticipata integrala a comenzii respective.

 

9.        PLATA PRODUSELOR

9.1.      Preturile produselor sunt specificate in Comanda.

9.2.      Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

9.3.      Plata produselor comandate pe Site, conform acestor „Termeni si conditii” se efectueaza ramburs la primirea coletului sau prin transfer bancar.

9.4.      Plata produselor prin transfer bancar, se face doar in urma unor discutii telefonice intre Cumparator si reprezentantii Vanzatorului prin care se stabileste procedura de transfer.

9.5.      Preturile afisate in cadrul Site-ului nu includ T.V.A.

 

10.      ACCEPTARE

10.1.    Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la momentul efectuarii platii de catre Cumparator si a semnarii de primire a documentului de transport furnizat de curier sau a facturii fiscale, in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului.

10.2.    In cazul livrari prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

10.3.    Acceptarea comenzii este facuta atunci cand Bunurile sunt in stare buna si conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda.

10.4.    Cumparatorul are dreptul sa solicite returnarea Bunurilor cumparate pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii in termen de 14 zile lucratoare de la data receptionarii coletului, conform O.U.G. 34/2014. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Cumparatorul va plati diferenta, respectiv, daca valoarea este mai mica, va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor.

 

11.      GARANTII

11.1.    Toate produsele comercializate de catre site-ul, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare, prin Legea 449/2003 (modificata si completata prin O.G. nr. 9/2016) si O.G. 21/1992. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

11.2.    La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile afarente, copie dupa factura fiscala si certificatul de garantie in original. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate cumparatorului fara a i se solutiona garantia.

11.3.    Garantia se pierde in urmatoarele situatii:

–          In cazul interventiilor sau reparatiilor produsului executate de persoane neautorizate;

–          In cazul utilizarii produsului pentru alte scopuri decat cele pentru care a fost conceput si recomandat;

–          In cazul nerespectarii de catre cumparator a conditiilor de pastrare, utilizare si intretinere prevazute in documentatia care insoteste produsul;

–          In cazul deteriorarilor termice, mecanice ale produselor datorate incendiilor, accidentelor de orice fel, intemperiilor sau neglijentei in utilizare.

 

12.      DREPTUL LA RETRAGERE & POLITICA DE RETUR

12.1.    Conform O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, Cumparatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage din contractul la distanta cu Vanzatorul, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14 din O.U.G. nr. 34/2014. Perioada de retragere exprima in termen de 14 zile de la data la care Cumparatorul intra in posesia fizica a produselor.

12.2.    Sunt exceptate de la dreptul de retragere urmatoarele:

a)        Furnizarea de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

b)        Furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate;

c)        Furnizarea de produse care sunt suspectibile a se deteriora sau a expira rapid;

d)        Furnizarea de produse sigilate, care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;

e)        Furnizarea de produse care, dupa livrare, potrivit naturii lor, se amesteca inseparabil cu alte elemente;

f)         Furnizarea de bauturi alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul incheierii contractului de vanzare, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 de zile si a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de pe piata;

g)        Furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;

12.3.    Obligatiile Vanzatorului:

Vanzatorul ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea Cumparatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia  de retragere din contract a Cumparatorului. Vanzatorul ramburseaza sumele mentionate folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de Cumparator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Cumparatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina Cumparatorului plata de comisioane in urma rambursarii.

12.4.    Obligatiile Cumparatorului:

Cumparatorul returneaza produsele sau le inmaneaza Vanzatorului sau unei persoane autorizate de Vanzator sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data care acesta a comunicat Vanzatorului decizia sa de retragere din contract, cu exceptia cazului in care Vanzatorul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele.

Cumparatorul suporta costurile directe legate de returnarea produselor. De asemenea, Cumparatorul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea necorespunzatoarea a acestora. Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost, cand au fost livrate (intacte, in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele si documentele care l-au insotit). In cazul in care produsele returnate prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate care le diminueaza valoarea, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu rambursa Cumparatorului intreaga suma pe care a primit-o drept plata din partea acestuia. De asemenea, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a amana rambursarea contravalorii produselor pana la primirea produselor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate in termenul legal.

 

13.      RASPUNDERE

13.1.    Vanzatorul nu este responsabil in mod expres, nici implicit, de functionarea Site-ului, care este gazduit de serverele unei terte firme. Eventualele erori de natura tehnica ce impiedica corecta vizualizare a produselor sau efectuarea comenzilor nu cad in responsabilitatea Vanzatorului.

13.2.    Vanzatorul nu este responsabil de corectitudinea informatiilor referitoare la produse (descrierile produselor, specificatiile tehnice, imaginile produse), care sunt preluate de la furnizori si au caracter strict orientativ. Informatiile pot fi modificate ce catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete, insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat.

13.3.    Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel, pe care Cumparatorul sau oricare terta parte, o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

 

14.      INFORMATII PRIVIND DEEE

14.1.    Deseurile de echipamente electrice si electronice (in urmatoarele DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.

14.2.    Avand in vedere prevederile O.U.G. 195/2005 – referitoare la protectia mediului, Legea 211/2011 – privind regimul deseurilor, in temeiul dispozitiilor art. 34 din O.U.G. 5/2015, privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii/cumparatorii vor avea in vedere urmatoarele:

  • Clientii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipiale nesortate si de a colecta selectiv aceste DEEE;
  • Colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispozitia producatorilor, de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art. 9 alin. (1) lit. a) din O.U.G. 5/2015 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare specificate in momentul achizitiei unui produs nou din aceeasi categorie.

14.3.    Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu doua linii in forma de X. Aceasta pictograma indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseurile menajere si ca ele fac obiectul unei colectari selective.

 

15.      FORTA MAJORA

15.1.    Forta majora convenita ca fiind acel eveniment absolut imprevizibil si de neinlaturat, petrecut dupa intrarea in vigoare a contractului, care impiedica partea sa-si indeplineasca obligatiile asumate prin acest document, exonereaza de raspundere partea care o invoca in conditiile legii.

15.2.    Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice celeilalte parti, in termen de 10 (zece) zile lucratoare producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile in vederea limitarii consecintelor lui.

15.3.    Forta majora suspenda executarea contractului pe perioada de actiune, fara a prejudicia partile de drepturile ce li se cuvin pana la aparitia acesteia, pe o perioada care nu poate depasi 30 (treizeci) zile.

15.4.    Daca in termen de 30 (treizeci) de zile de la producere, evenimentul respectiv nu inceteaza, partile au dreptul sa-si notifice incetarea de plin drept a prezentului contract fara ca vreuna dintre ele sa pretinda daune-interese.

 

16.      LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

16.1.    Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Odorheiu Secuiesc.

 

17.      PREVEDERI DIVERSE

17.1.    Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

17.2.    Fiind de acord cu acesti Termeni si conditii de utilizare a site-ului www.hontfar.ro, Cumparatorul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a Site-ului.

 

18.      ANEXE

18.1.    Anexele urmatoare fac parte de drept din prezentul document:

ANEXA 1 – Politica de Confidentialitate;

ANEXA 2 – Informatii despre Cookies.

  [ultimate_gdpr_terms_accept]